ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Středočeská juniorská přívlač v roce 2023 tit

publikováno: 02.11.2023

I v letošním roce proběhl další ročník tradiční Juniorské ligy FT Fishing Cupu v přívlači., která byla složena z pěti samostatných závodů rozložených od června až do října.

Jednalo se o zahajovací závod Pražská třpytka na Rokytce a pokračovalo to závody Memoriál Z. Peroutky – Vlašimský dravec na Blanici, Táborský duhák, Západočeský dravec v Plzni a Jizerský okounek na Jizeře v Mladé Boleslavi.

Tohoto ročníku se účastnilo celkem 69 dětí. Celkovým vítězem Juniorské ligy 2023 se stal Jáchym Hanko z Rakovníka, druhým byl Vojtěch Šedivý z Mladé Boleslavi, třetí místo obsadil Jiří Pěchouček z Rakovníka. Za zmínku rozhodně stojí fakt, že mezi prvními dvanácti závodníky celkového pořadí Juniorské ligy je 10 Středočechů!

Naši závodníci se letos úspěšně zúčastnili i Mezinárodního mistrovství Slovenska, které se konalo na řece Revúci, kde se stal Jáchym Hanko Mezinárodním mistrem Slovenska v kategorii U20 a ve stejné kategorii byl šestý Jakub Štrougal. V kategorii U15 obsadil Aleš Vorel z Rakovníka 4. místo.

Hlavním závodem letošní sezóny bylo opět juniorské Mezinárodní mistrovství České republiky v přívlači, které, za účasti reprezentace Slovenska, proběhlo na řece Rokytce v Praze. V obrovsky nabité U20 se Mezinárodním mistrem ČR se stal Matej Augustín (Slovensko) před Středočechy Jiřím Pěchoučkem, který získal titul Mistra ČR, a Jáchymem Hankem. V kategorii U15 získali reprezentanti Středočeského územního svazu také dvě medaile díky bratrům Frančovým z Křivoklátu, když se Mezinárodním mistrem ČR stal Pavel Franče a třetí byl Petr Franče.

Letošní ukončení závodní sezóny LRU přívlač juniorů letošní sezóny patřil náborovým závodům pořádaným odborem mládeže Středočeského územního svazu či za jeho podpory. Prvním byl Božkovský duhák, závod určený pro závodníky do 15 let, který uspořádal SÚS na skvěle zarybněné vodní ploše Božkov, kde 31 závodníků od 4 do 15 let dokázalo za dvě hodiny závodu nachytat 510 ryb, převážně pstruhů duhových a sivenů. Dále byl pořádán druhý ročník náborového přívlačového závodu Bakovský dravec, který hostil 25 závodníků v maximální kapacitě vodní plochy. Posledním závodem byl Netradiční přívlačový rybářský závod dětí na Dvorcích, kterého se také účastnilo krásných 30 mladých účastníků.

Stejně jako Juniorskou ligu i Mezinárodní mistrovství ČR ovládli i konečné žebříčky mladí rybáři ze Středočeského územního svazu, když v kategorii U20 obsadili prvních 5 míst v pořadí: 1. Jáchym Hanko, 2. Vojtěch Šedivý, 3. Jiří Pěchouček, 4. Jan Adámek (Benátky nad Jizerou) a 5. Tomáš Řezáč (Mladá Boleslav). V kategorii U15 obsadil 2. místo Pavel Franče, 3. Aleš Vorel a 4. místo Petr Franče. Mezi prvními dvanácti závodníky v této kategorii bylo 9 Středočechů. V letošním roce k alespoň jednomu ze závodů nastoupilo 85 závodníků.

Tradičně je třeba za podporu mladých rybářů poděkovat celému Českému rybářskému svazu a zejména jednotlivě pořádajícím územním svazům, místním organizacím, sponzorům a pořadatelům jednotlivých závodů. Všichni se již těšíme na ročník 2024!

Aleš Truhlář, MO Vlašim

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 459 381

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS